Blog banner Dakraamexpert Wagenaar

Dakraam zelf plaatsen of laten plaatsen?

Het toevoegen van een dakraam aan uw huis is een opwindende stap om meer natuurlijk licht en frisse lucht in uw leefruimte te brengen. Het kan uw huis transformeren en een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan uw leefomgeving.

Maar voordat u vol enthousiasme begint aan het avontuur van dakraaminstallatie, moet u een cruciale beslissing nemen: gaat u proberen om het zelf te plaatsen met behulp van een doe-het-zelf gids, of is het verstandiger om een professionele dakraam installateur in te schakelen?

In dit uitgebreide artikel zullen we uitvoerig de voor- en nadelen van beide opties bespreken.

Voordelen van zelf een dakraam plaatsen

Het idee om zelf een dakraam te plaatsen, of het nu uit kostenoverwegingen is of vanwege een persoonlijke drang naar zelfexpressie, kan aantrekkelijke voordelen bieden. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

1. Kostenbesparing:

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het zelf plaatsen van een dakraam is de mogelijkheid om arbeidskosten te vermijden. Het is een verleidelijke optie voor degenen die graag de touwtjes van hun financiën in handen houden. Zelfs als u geen professionele installateur bent, kunnen doe-het-zelf projecten de kosten laag houden. Wilt u weten wat de kosten zijn als u zelf een dakraam gaat installeren? Wij leggen het hier voor u uit.

2. Zelfvoldoening:

Voor degenen die graag klussen en doe-het-zelf projecten omarmen, kan het plaatsen van een dakraam een bron van voldoening zijn. Het is een kans om uw vaardigheden te demonstreren, creatief bezig te zijn en het resultaat van uw inspanningen te bewonderen.

3. Controle:

Als u besluit om zelf een dakraam te plaatsen, heeft u volledige controle over het installatieproces. U kunt het tijdschema bepalen, de specifieke materialen kiezen en elke stap van de installatie personaliseren naar uw eigen wensen en behoeften. Dit niveau van controle kan een diepgaand gevoel van voldoening opleveren.

Mocht u het interessant vinden om zelf een dakraam te installeren, bekijk dan ook even het stappenplan om zelf een dakraam te plaatsen.

Nadelen van zelf een dakraam plaatsen

Hoewel zelf een dakraam plaatsen voordelen met zich meebrengt, zijn er ook aanzienlijke nadelen en risico’s die grondig moeten worden afgewogen:

1. Gebrek aan ervaring:

Dakraam installatie is technisch en complex. Het vereist een diepgaand begrip van dakconstructie, waterdichtheid en de specifieke eisen van verschillende soorten dakramen. Zelfs met gedetailleerde doe-het-zelf gidsen en online video tutorials, kan het ontbreken van echte ervaring en technische kennis leiden tot ernstige fouten.

2. Veiligheidsrisico’s:

Het plaatsen van een dakraam betekent werken op hoogte, wat ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Onjuiste veiligheidsmaatregelen kunnen leiden tot ongevallen, blessures en schade aan eigendommen. Het is essentieel om de juiste apparatuur en procedures te volgen om risico’s te minimaliseren.

3. Garantieverlies:

Als u het dakraam verkeerd installeert, kan dit de garantie ongeldig maken. Fabrikanten eisen vaak dat een gecertificeerde professional de installatie uitvoert om de garantie te behouden. Het niet naleven van deze richtlijnen kan betekenen dat u geen bescherming heeft tegen fabricagefouten of problemen met het dakraam.

Voordelen van professionele dakraam installatie

Aan de andere kant biedt het inhuren van een professionele dakraam installateur, zoals Dakraam Expert Wagenaar, een breed scala aan voordelen:

1. Vakmanschap en ervaring:

Professionals hebben jarenlange ervaring in het correct plaatsen van dakramen. Ze begrijpen de complexiteiten van verschillende daktypen en dakramen, en ze beschikken over de vaardigheden om de installatie feilloos uit te voeren. Dit garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

2. Tijdsbesparing:

Dakraam installateurs kunnen het werk snel en efficiënt uitvoeren. Ze hebben de ervaring om installatieprocedures te stroomlijnen, waardoor u kostbare tijd bespaart. Een snellere installatie betekent ook minder overlast in uw huis.

3. Garantie:

Een gerenommeerd bedrijf, zoals Dakraam Expert Wagenaar, biedt garantie op hun werk. Als er zich in de toekomst problemen voordoen, bent u gedekt. Dit biedt gemoedsrust en financiële bescherming.

4. Veiligheid:

Professionele installateurs hebben de juiste uitrusting en training om de installatie veilig uit te voeren. Ze begrijpen hoe ze veilig moeten werken op hoogte en nemen alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen om ongelukken te voorkomen.

5. Correcte afdichting:

Een correcte afdichting is van cruciaal belang om lekkage en vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Professionals weten hoe ze dit op de juiste manier moeten doen, wat betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over mogelijke waterschade.

Lijkt dit u interessant? Bekijk dan ook ons andere blog en zie waarom het een goede optie is om uw dakraam te laten plaatsen door Dakraamexpert Wagenaar.

Conclusie

Kortom, als het gaat om dakraam installatie, is kwaliteit en gemoedsrust de beste keuze. Kies voor professionals zoals Dakraam Expert Wagenaar en geniet van de voordelen van een deskundige installatie in uw huis. Een dakraam is een waardevolle toevoeging aan uw huis, en het verdient de best mogelijke installatie om ervoor te zorgen dat het zijn volledige potentieel kan bereiken. Het is een investering in de toekomst van uw huis, waar u dagelijks van zult genieten zonder zorgen of onzekerheid. Neem gerust even contact met ons op.

Plaatsen van VELUX dakraam

Installatie VELUX Dakraam

Op zoek naar een specialist voor het plaatsen van een VELUX dakraam? Gaat het om het plaatsen van één dakraam of meerdere dakramen? Bij Dakraam Expert Wagenaar bent u aan het juiste adres. Ook voor het installeren van een compleet daglichtsysteem, de renovatie van een dakraam of voor een reparatie aan uw dakraam kunt u bij ons terecht.

Dakraam Velux

Velux dakraam staat voor kwaliteit

Als officieel VELUX montagepartner staan we garant voor kwaliteit. We zijn aangesloten bij een geschillencommissie en werken volgens de officiële montagerichtlijnen van VELUX. Jaarlijks volgen we trainingen en bijscholingen bij VELUX Nederland B.V.

Tobias heeft prima werk geleverd en heeft op kort termijn ons dakraam vervangen. Het resultaat ziet er prachtig uit. Hij had het behoorlijk druk geen tijden van het maken van een offerte waardoor ik weet zelf achteraan moest bellen maar hij was mij absoluut niet vergeten. Prima werk.

Goede communicatie, nette uitvoering; prima !

Onze dakraam merken

Welk type dakraam, welke daglichtkoepel of dakkapel is de beste keuze? Wat zijn de kosten? Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

  • Betrouwbaar

    Sinds 2003 hebben we veel opdrachtgevers en tevreden klanten. Met meer dan 15 jaar ervaring als betrouwbare installateur staan we graag voor u klaar.

  • Prijzen

    Door het partnerschap met VELUX biedt Dakraam Expert Wagenaar de scherpste all-in prijs in de regio. Of het nu gaat om een een dakraam, een VELUX dakkapel, een VELUX dakserre of een daglichtkoepel.

Waarom VELUX® Dakraam

Dakraam Expert Wagenaar zorgt voor een heldere en scherpe offerte. Vraag hier direct uw persoonlijke offerte aan en profiteer van onze lage prijzen.

Bij het plaatsen van een VELUX dakraam geven we zorgvuldig advies. Over de afmeting en mogelijkheden van de VELUX dakramen. En de variant die het beste aansluit bij uw wensen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om uw leefruimte of zolder te voorzien van meer daglicht door de toepassing van dakramen of gecombineerde uitvoeringen.

We hebben meer dan 15 jaar ervaring in het leveren en plaatsen van dakramen en daglichtsystemen. Als officieel lid van het ‘t Dakramen Gilde en Velux Nederland zijn we op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen van alle dakramen.

Tobias is een ervaren vakman met veel passie te werk gaat. Ik kan hem alleen maar aanbevelen!

De contacten verliepen heel goed. Er moest een oud Velux raam (45 jaar oud!) worden vervangen. Dat is prima gegaan. Geen lekkage meer.